Osmo Soininvaara. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Osmo Soininvaara: Asuntopula on velkaantumista suurempi uhka

Helsingin kaupungin on Osmo Soininvaaran mielestä pystyttävä vastaamaan asuntopulaan.

Vihreiden konkaripoliitikko, Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaaran mielestä Helsingin kaupungin on toimittava, jos asuntorakentaminen hiipuu pääkaupunkiseudulla. Soininvaaran mukaan asuntopula Helsingissä ei ole hellittänyt, ja pahinta se on keskeisillä paikoilla.

− Asukkaiden preferenssit ovat muuttuneet nopeasti urbaanimmiksi. Helsingin päättäjiltä vaaditaan nyt lehmän hermoja. Jos asuntorakentaminen hiipuu pääkaupunkiseudulla, Helsingin on otettava vapautuvasta kapasiteetista koppi ja nopeutettava tonttitarjontaa ja laitettava tontinluovutuksiin ehto määräajassa rakentamisesta, Osmo Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Tämä voi tilapäisesti hänen mielestään lisätä kaupungin velkaantumista.

− Pitkällä ajalla asuntopula on kaupungin taloudelle isompi uhka. Vaikka metropolin reuna-alueilla asuntotuotanto saattaa kääntyä kannattamattomaksi, paljon pitää kysynnän alentua, ennen kuin Helsingin parhaille paikoille ei kannata rakentaa.

Asuntotuotantoa kuristaa Soininvaaran mukaan korkojen nousu.

− Se vähentää sijoittajien kiinnostusta asuntoihin, koska vuokratuotto suhteessa lainan korkoon heikkenee ja koska rahaa voi nyt taas sijoittaa muuallekin, vaikka korkoinstrumentteihin, hän sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt