Olavi Ala-Nissilä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Olavi Ala-Nissilä: Jarruttajia ei saa päästää niskan päälle

Kansanedustajan mukaan SDP ja vihreät lupailevat vastuuttomasti miljardeja milloin minnekin.

Keskustan kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä kehottaa hallitusta korottamaan elokuun budjettiriihessä kunnallisverotuksen perusvähennystä, mikä tukisi pienituloisten ostovoimaa.

Hänen mukaansa veroratkaisuissa tulisi huomioida pienituloisten palkansaajien lisäksi eläkeläiset ja sosiaaliturvan varassa elävät kansalaiset.

Painopiste on ollut tähän mennessä työn ja yrittäjyyden verotuksen keventämisessä. Suomen erittäin korkeaa kokonaisveroastetta on laskettu.

– Hallituksen veropolitiikka on ollut varsin onnistunutta ja tukenut hyvin talouskäänteen aikaansaamista, Ala-Nissilä toteaa tiedotteessa.

– Hallituksen monilla toimilla ja kaikkien yhteisellä ponnistuksella on ollut iso merkitys siinä, että Suomi on päässyt vihdoin kiinni maailmantalouden kasvuun, sanoo Ala-Nissilä.

Hallituksen asettamaa 72 prosentin työllisyystavoitetta pidettiin aiemmin mahdottomana saavuttaa. Se on tällä hetkellä enää noin 20 000 lisätyöllisen päässä.

– Talous- ja työllisyystilanteen tervehtyminen on aivan olennainen perusta hyvinvointiyhteiskunnan kannalta ikääntyvässä Suomessa. Julkisen talouden tilanne kohentuu vauhdilla, kun työttömyysmenot pienentyvät ja verotulot kasvavat samanaikaisesti, Ala-Nissilä sanoo.

Hänen mukaansa merkittäviin menonlisäyksiin ei ole edellytyksiä, vaikka oppositiosta varsinkin SDP ja vihreät esittävät ”vastuuttomasti velkamiljardeja jaettavaksi milloin minnekin”.

– Suomessa riittää uudistettavaa. Tämänkin vuoksi pitkään valmisteltu maku- ja sote-uudistus on saatava eduskunnassa maaliin syyskauden aikana. Asioissa on päästävä eteenpäin. Jarruttajia ei saa päästää niskan päälle, Ala-Nissilä toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt