Verkkouutiset

Nato edellyttää jäsenmailtaan "kansan tukea", mutta kansanäänestys jäsenyydestä ei ole välttämätön. LEHTIKUVA / Jussi Nukari / pfp 2003

Tutkija lyttää Nato-äänestyksen: Kyseenalaista demokratialle

Turvallisuuspolitiikassa on paljon salassa pidettävää tietoa, muistuttaa politiikan tutkija Johanna Vuorelma.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin yliopiston politiikan tutkija Johanna Vuorelma tyrmää kansanäänestyksen järjestämisen Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

– Demokratian näkökulmasta kansanäänestyksen järjestäminen keskeisestä turvallisuuspolitiikan kysymyksestä on hyvin kyseenalaista. Kansalaisilla ei ole riittävää mahdollisuutta puntaroida asiaa perusteellisesti, koska turvallisuuspolitiikassa on paljon salassa pidettävää tietoa, kirjoittaa Vuorelma Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nato ei myöskään edellytä uusilta jäsenmailta kansanäänestyksen järjestämistä toisin kuin välistä luullaan. ”Kansan tuki” on tulkinnanvarainen, mitä on taustoitettu tarkemmin tässä Verkkouutisten jutussa vuodelta 2014.

Nato-keskustelu on noussut ajankohtaiseksi, kun puolustusliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee paraikaa Suomessa.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuoreen tutkimuksen mukaan Nato-jäsenyyden kannatus on myös kasvanut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)