Koronan vaikutuksia lapsiin tutkitaan jatkuvasti. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Myös lapset voivat saada koronan vakavan muodon

Alle 10-vuotiailla riski sairastua on muita ikäluokkia pienempi.

Myös lapset voivat sairastua koronaviruksen vakavaan muotoon, CBS News kertoo.

Yhdysvalloissa on kerrottu tapauksista, joissa alle 18-vuotiaat lapset ovat päätyneet sairaalaan vakavien oireiden vuoksi. Yhdysvaltain tautikeskuksen tilastojen mukaan ainakin 45 alle 14-vuotiaan lapsen tiedetään kuolleen virukseen.

Lasten sairastuminen koronavirukseen nousi aiheeksi Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump totesi lasten olevan ”lähes immuuneja” virukselle. Useat osavaltiot päätyivät viime viikolla avaamaan kouluja uudelleen.

Heinäkuun loppuun mennessä noin 339 000 alle 18-vuotiaan lapsen tiedetään Yhdysvalloissa sairastuneen koronavirukseen. Määrä on lastentauteihin keskittyneen akatemian AAP:n mukaan noin 8,8 prosenttia Yhdysvalloissa koronaan sairastuneista.

Alle 10-vuotiailla riski sairastua on muita pienempi.

– Tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, etteivät alle 10-vuotiaat lapset sairastu hyvin usein, tai tosiasiassa hyvin harvoin saavat sitä ollenkaan – ja jos niin käy, he ovat usein oireettomia, Marylandissa päivystyslääkärinä työskentelevä Ron Elfenbein kertoo CBS Newsille.

Yhdysvaltain tautikeskuksen julkaiseman tutkimuksen mukaan alle 10-vuotiaiden lastenkaan sairastuminen ei kuitenkaan ole mahdotonta. Tautikeskus on tutkimnut Yhdysvaltain Georgiassa kesäleirillä tapahtunutta altistusta, jossa korona levisi tartuntaa kantaneesta teini-ikäisestä työntekijästä 200 leirillä olleeseen lapseen. Leirin sadasta 6-10-vuotiaasta testatusta lapsesta 51 oli koronatartunta.

11-17-vuotiaiden ikäluokassa määrä oli 180 lasta 409 lapsesta. Yhteensä 344 leirillä testatusta 260 oli tartunta.

Aiemmissa kiinalaistutkimuksissa lasten ja aikuisten korona-oireiden on kerrottu osin poikkeavan toisistaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt