Murskalukujen mukana shokkiennuste: Trump voi voittaa selvemmin kuin kukaan ikinä

Kuukausien ajan sanottiin, että pian Donald Trumpin kannatus hiipuu. Hän voi kuitenkin puhdistaa USA:n republikaanien esivaaleissa koko pöydän.

Floridan osavaltiosta tehdyssä uudessa presidenttiehdokaskyselyssä Donald Trump sai 48, Ted Cruz 16 sekä Floridan omat Marco Rubio 11 ja Jeb Bush 10 prosentin kannatuksen. Trump voittaisi varsinaisessa vaalissa demokraattien Hillary Clintonin Floridassa 47-44.

Uudessa New Hampshiren kyselyssä kannatusta saivat Trump 34, Cruz 14, Bush 10 ja Rubio 10 prosenttia.

Valtakunnallisessa Reuters/IPSOSin päivittäiskyselyssä Trumpin tuorein kannatus on 36, Cruzin 12 ja Ben Carsonin 11 prosenttia.

Donald Trumpin ylivoima saattaa siten olla murskaava. Tämä tukee The Weekin esiin tuomaa mahdollisuutta: Trump ei näytä vain voittavan, vaan hän saattaa voittaa selvemmin kuin kukaan presidentin viran ulkopuolinen republikaani esivaalien historiassa.

Esivaalien ensimmäiset osavaltiot ovat Iowa, New Hampshire, Etelä-Carolina ja Nevada. Iowaan on 10 vuorokautta aikaa. Ted Cruzin odotetaan voittavan Iowan, mutta hän ei ole kaikissa viimeisissä mittauksissa pärjännyt siellä Trumpille.

Cruzin häviö Iowassa olisi hänelle tuhoisa. Toisaalta vaikka Trump häviäisi Iowassa ja vielä jopa New Hampshiressa, hänellä on selvä johto Etelä-Carolinassa.

Kukaan ei-presidentti ei ole voittanut sekä Iowaa että New Hampshirea. The Weekin mukaan Trumpilla on todelliset mahdollisuudet tehdä sen ensimmäisenä. Jos niin käy, The Week ennustaa hänen voivan voittaa lähes kaikki USA:n osavaltiot puolueen esivaaleissa.

Kommentit