Sanna Marinin (sd.) hallituksen mukaan "vuonna 2030 velkaantumisasteen pitäisi taittua". LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Muistatteko, kun Suomea pidettiin taloudenpidon mallimaana?”

Vielä jokin aika sitten yhteisesti paheksuttiin Etelä-Euroopan velkakierrettä.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman on julkaissut Facebookissa viimeisen vuosikymmenen hallitusten ohjelmien ”velkakronikan”.

Wille Rydman siteeraa tapahtunutta kehitystä seuraavasti:

* Pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelma 2011: ”Hallituksen tavoitteena on valtiontalouden velan ja kokonaistuotannon suhteen kääntäminen selkeään laskuun vaalikauden loppuun (2015) mennessä.”

* Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelma 2015: ”Hallituksen talousohjelman mukaan velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen taittuu vaalikauden loppuun (2019) mennessä ja velaksi eläminen lopetetaan vuonna 2021.”

* Pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelma 2019: ”Sitoudumme 75 prosentin työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023.”

* Pääministeri Sanna Marinin hallituksen budjettiriihi 2020: ”Vuonna 2030 velkaantumisasteen pitäisi taittua.”

– Muistatteko vielä sen ajan, kun Suomea pidettiin yhtenä julkisen taloudenpidon mallimaana? Sen ajan, kun vielä yhteisesti paheksuimme Etelä-Euroopan maiden kyvyttömyyttä katkaista loputonta velkaantumiskierrettään?, Wille Rydman kysyy.

Pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelma 2011: ”Hallituksen tavoitteena on valtiontalouden velan ja kokonaistuotannon…

Posted by Wille Rydman on Wednesday, September 16, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt