LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

MTV: Näillä aloilla on suurin riski korruptiolle

Kuntaliiton mukaan muun muassa rakennusala, julkiset hankinnat ja tarjouskilpailut ovat korruptioalttiita päätöksenteon alueita.

Kuntaliitto julkaisee syksyllä kunnille oppaan, joka käsittelee etiikkaa ja korruptiota, uutisoi MTV. Tavoitteena on muun muassa lisätä tietoisuutta eettisyydestä ja korruption eri muodoista viranhaltijoiden sekä poliitikkojen keskuudessa.

– Kun kunnat yhtiöittävät toimintaa ja ovat yhä enemmän konsernimaisia rakenteita, on herännyt kysymyksiä siitä, onko tässä korruption mahdollisuus. Tätä keskustelua on käyty myös sote-uudistukseen liittyen, Kuntaliiton lakiasiainjohtajan Arto Sulonen sanoo.

Liiton mukaan yksi riskialue on maankäyttö, kaavoitus ja rakentaminen.

– Tämä johtuu siitä, että siihen liittyy merkittäviä rahallisia intressejä ja kovaa kilpailua. Tämähän on niin yksinkertaista, että riski korruptiolle on siellä, missä rahaa liikkuu, Sulonen sanoo MTV:lle.

Muita riskipisteitä ovat liiton mukaan rakennusala, julkiset hankinnat ja tarjouskilpailu, yhdyskuntasuunnittelu, poliittinen päätöksenteko sekä puolue- ja vaalirahoitus.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt