Yhdysvaltain presidentti Joe Biden. LEHTIKUVA / AFP Mandel Ngan

Miten käy lähes 2 000 miljardin dollarin paketille?

Valtaosa amerikkalaisista tukee presidentti Bidenin elvytyspakettia.

New York Timesin toteuttaman kyselyn mukaan yli seitsemän kymmenestä amerikkalaisesta tukee presidentti Joe Bidenin 1,9 biljoonan dollarin elvytyspakettia. Paketti on suhteellisen suosittu myös republikaaniäänestäjien joukossa.  Kyselyn mukaan kaksi viidestä republikaaniäänestäjästä tukee pakettia.

Kongressin republikaaniedustajat kuitenkin yrittävät taivutella äänestäjänsä vastustamaan elvytyspakettia. Republikaanijohdon mukaan paketti on kokonaisuudessaan liian kallis. Lisäksi siinä esitelty työttömyysturvan noston republikaanit näkevät heikentävän työllistymiskannustimia.

Lähes 600-sivun esitys elvytyspaketissa sisältää miljardin dollarien panostuksia työttömyysturvaan, tukiin pienyrityksille sekä muuhun elvytykseen.

Demokraatit ovat valmistautuneet viemään elvytyspaketin läpi edustajainhuoneessa myös ilman republikaanien tukea. Presidentti Biden on toivonut republikaaniedustajien tukevan elvytystä. Biden ei kuitenkaan ole valmis odottamaan pitkään republikaanien päätöstä; presidentin mukaan paketilla on liian kiire.

– Kriitikot sanovat, että suunnitelmani on liian suuri ja että sen hinta, 1,9 biljoonaa dollaria, olisi liikaa. Kysyn kuitenkin heiltä, mistä kohtaa he leikkaisivat, Biden sanoi perjantaina.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt