X
SULJE MAINOS
Syyskuussa 2006 Helsingissä koettiin raju Smash Asem -mielenosoitus. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Minun aikanani ei Mannerheimintielle perustettu leirintäalueita”

Entinen sisäministeri pitää uskomattomana, ettei eduskunnassa ole kyseenalaistettu luottamusta Maria Ohisaloon.

Sisäministerinä 2003-2007 toiminut SDP:n entinen kansanedustaja Kari Rajamäki kirjoittaa Puheenvuorossa vihreiden puheenjohtajan sisäministeri Maria Ohisalon toiminnasta.

– Sisäministeri Ohisalo poliisitoiminnasta vastuullisena ilmoittaa, että on kansalaisoikeus pysäyttää Mannerheimintien liikenne ja poliisi ja oikeusviranomaiset sitten katsoo mitä tarvitaan. Tähän elokapinan järjestäjien tukipalveluihin ministeriltä löytyy poliiseja, Kari Rajamäki toteaa.

– Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vastuu on sisäministerillä ja tuntuu käsittämättömältä, ettei eduskunnassa jo kyseenalaisteta hänen luottamustaan viranhoidossa.

Valtiopäiväneuvos Rajamäki sanoo pitävänsä uskomattomana, että ministeri ilmoittaa olevansa katsomossa.

– Minun aikanani ei Mannerheimintielle perustettu teltta- eikä leirintäalueita. Smash Asem -mielenosoituksen hallintaamme kohdistettiin ministeriaikanani mediassa kovaa arvostelua. Silloin estimme selkeän operaation aiheuttaa sekaannusta ja tuhoa Helsingin keskustassa.

– Se oli erityyppinen uhka, mutta siihen varauduttiin tiedustelulla ja ennakoivalla toiminnalla. Ylen pääuutiseksi nostettiin parinkymmenen ihmisen Kiasman kyltit ”Joku raja Rajamäki”. Poliisin ja sisäministeriön toiminta sai oikeusasiamieheltä puhtaat paperit.

Kari Rajamäki arvostelee myös sitä, ettei nykyisen sisäministerin johdolla reagoida mitenkään Europolin arvioon. Sen mukaan EU:n alueelle saapuvista laittomista maahantulijoista puolet salakuljetetaan järjestäytyneiden rikollisjärjestöjen toimesta.

– Kaiken huippu on Ohisalon ja (Anna) Kontulan valiokunnan yhteinen linjaus, että jos henkilö pääasiassa omalla ilmoituksellaan katsotaan ihmiskaupan uhriksi, hän saa oleskelu- ynnä muut oikeudet ja laittomuuden takana oleva työnantaja ”pahimmillaan voidaan tuomita jopa kuuden kuukauden rekrytointi-kieltoon”!!, hän kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt