X
SULJE MAINOS
Rooman Fiumicinon lentokentä. Italiassa on toistaisesi löytynyt yksi uutta mutaatiota kantava henkilö. Se löydettiin Britanniasta Rooman Fiumicinon lentokentälle saapuneelta naiselta. LEHTIKUVA/AFP

Ministeri raivoissaan: ”Britit tiesivät mutaatiosta jo syyskuussa”

Italian terveysministeri on raivoissaan tiedosta, että Britannia olisi pimittänyt tietoa mutaatiosta.

Italian terveysministeri Gualtiero Ricciardi toteaa sanomalehti Il Messaggeron mukaan olevan raivostuttavaa, että ”Lontoo on vaiennut mutaatiosta kolme kuukautta”.

– Englantilaiset tiesivät jo syyskuussa, että tämä mutaatio on leviämässä, he vaikenivat eivätkä varoittaneet meitä, Ricciardi sanoo. Hänen mukaansa Italiaan tarvitaan nyt yhteiskunnan sulkeminen tai ainakin erittäin ankaria rajoitustoimia.

– Uusi mutaatio ei ole tappavampi, mutta se leviää 70-80 prosenttia nopeammin. Näissä oloissa on hyvin vaikea palata lähiopetukseen kouluissa 7. tammikuuta. Joulun aikaan on riski uudesta tartunta-aallosta, Ricciardi sanoo.

Hänen mielestään kaikki lennot Britanniasta pitäisi kieltää koko EU:n alueelle.

Italian yleisradioyhtiö RAI:n mukaan mutaatio M501Y:n olisi löytänyt Covid-19 Genomics -konsortio syyskuussa. Mutaatio on löytynyt piikkiproteiinista, joka on yhteydessä solujen reseptorien kanssa ja muuttaa yhtä solujen aminohapoista.

Italiassa on toistaisesi löytynyt yksi uutta mutaatiota kantava henkilö. Se löydettiin Britanniasta Rooman Fiumicinon lentokentälle saapuneelta naiselta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt