Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä joutui vihreiden puheenjohtaja banniin Twitterissä. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Mikko Kärnä: Touko Aalto diagnosoi minulle mielisairauden

Keskustan kansanedustaja hämmästelee vihreiden puheenjohtajan hänestä Demokraatille laukomia näkemyksiä.

Touko Aalto esti Mikko Kärnän mukaan hänet pikaviestipalvelu Twitterissä ja väittää Kärnän ”menevän maanisella tasolla”. Lisäksi Aalto toteaa Demokraatin haastattelussa laittaneensa ”Kärnän jäähylle rauhoittumaan”.

– On hyvin vaikea uskoa korviaan, kun vihreiden puoluejohtaja väittää minun sairastavan kaksisuuntaista mielialahäiriötä tai pelkkää maniaa. Tämä ei todellakaan ole asiallista käytöstä, Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Kärnän mielestä haastattelu antaa Aallosta hyvin ylimielisen ja lapsellisen kuvan.

– Hän haluaa, että kaikki pelaavat vain hänen asettamiensa sääntöjen puitteissa ja jakelee sitten ”jäähyjä” kollegoilleen, joiden mielipiteet eivät miellytä.

Kärnä toteaa, että tosiasiassa Aallon estopäätöksessä on kyse vihreille tyypillisestä kuplautumisesta, jossa eri mieltä olevien kanssa ei haluta keskustella.

– On uskomatonta, että mikäli kyseenalaistat vihreiden poliittisia linjauksia tai osoitat niiden ongelmia, sinulle lätkäistään tällainen diagnoosi. Jään mielenkiinnolla odottamaan, kuinka Touko Aalto aikoo tätä asiaa selittää. Tai ehkäpä kyse oli taas vihreille ominaisesta ”mustasta huumorista”, jota ei tarvitse pahoitella?