Yara Nauma -rahtilaiva. / Kuvakaappaus: marinetraffic.com

Miehistöllä 14 tartuntaa, laiva matkalla Suomeen

Viron terveysvirastosta kerrotaan miehistön päättäneen palata Suomeen.

Norjalainen rahtilaiva Yara Nauma on Viron yleiradio ERR:n mukaan matkalla Virosta Suomeen. Laivan 21-henkisestä miehistöstä neljällätoista on todettu koronavirustartunta.

Laiva oli Virossa Itä-Virumaalla Sillanmäen satamassa maanantaista lähtien.

Miehistöstä kahden kerrotaan jääneen Viroon sairaalahoitoon. Heistä toinen on Venäjän ja toinen Filippiinen kansalainen.

12 muuta koronapositiiviseksi todettua miehistön jäsentä ovat Viron terveysviraston Terviseametin tiedottaja Eike Kingseppin mukaan hyvässä kunnossa eivätkä tarvitse lääkinnällistä hoitoa.

Eike Kingsepp totesi miehistön päättäneen palata Suomeen omaehtoiseen karanteeniin. Marinetraffic-sivuston tietojen mukaan laiva oli torstaina iltapäivällä Suomenlahdella ja matkalla länteen.

Päätesatamaksi on merkitty Uudenkaupungin satama, josta laiva lähti Viroon maan yleisradio ERR:n mukaan 28. heinäkuuta. Marinetraffic-sivuston mukaan laivan on määrä saapua satamaan perjantaina kahdeksalta aamulla.

Eike Kingseppin mukaan Viron koronatilastoihin tehdään merkintä siitä, että vaikka miehistö testattiin Virossa, he poistuivat maasta pian diagnoosin saatuaan.

MUOKATTU 6.8. klo 17:50: Lisätty tieto päätesatamasta. Klo 19:10: Päivitetty tarkentunut tieto saapumisajasta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt