X
SULJE MAINOS

Maanpuolustus ei vaarannu – kansanedustaja vaatii parran ja pitkän tukan sallimista

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppasen mielestä armeijassa tulisi sallia parran ja viiksien kasvattaminen sekä ”modernimmat hiustyylit”.

Maria Tolppanen kysyy kirjallisessa kysymyksessään, ”mitä hallitus aikoo tehdä, että puolustusvoimat jatkossa ottaa huomioon sotilaiden perustuslaillisen yksilönvapauden sallimalla viiksien ja parran käytön sekä modernimmat hiustyylit”.

Puolustusvoimien palveluksessa olevalta sotilashenkilöstöltä on kielletty parran tai viiksien kasvattaminen, ja lisäksi hiusmalli on säädetty tarkkaan.

Tolppasen mukaan mitkään sotilaalliseen maanpuolustukseen liittyvät seikat eivät vaarannu sallimalla viiksien, parran tai erimallisen hiustyylin pitäminen. Hänen mielestään säännöt ovat myös ristiriidassa Suomen perustuslain yksilönvapauksia ja tasa-arvoa määrittelevien kohtien kanssa.

– Tietyt määrämuodot täyttävien viiksien ja parran kasvattaminen tulisi sallia. Useissa kriisinhallintaan osallistuvien maiden, kuten esimerkiksi Tanskan, Saksan, Ison-Britannian ja Irlannin, asevoimissa on onnistuttu ratkaisemaan tämä ongelma ja sotilailla saa olla viikset, parta tai pitempi tukka, Tolppanen kirjoittaa kysymyksensä perusteluissa.

Hänen mukaansa henkilöstön rekrytointi puolustusvoimiin helpottuu, kun se osoittaa olevansa moderni ja yksilön oikeuksia myös käytännössä kunnioittava työnantaja.

– Lisäksi henkilöstön työtyytyväisyys ja työmotivaatio paranevat, Tolppanen katsoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt