Suomalaisten luontosuhdetta halutaan esitellä kansainvälisesti. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Maailmalla mainostetaan Vuokraa suomalainen -palvelua

Turisteilla on mahdollisuus hakea Visit Finlandin kampanjaan oppimaan suomalaisten onnenlähteistä.

Brittilehti The Sun kertoo uutisessaan Visin Finlandin ”Rent a Finn” (Vuokraa suomalainen) -kampanjasta, jolla halutaan esitellä suomalaisten onnellisuutta kansainvälisesti. Kampanjassa turisteilla on mahdollisuus tutustua suomalaisten onnellisuudenlähteisiin paikallisten kanssa.

Suomi nimettiin viime vuonna YK:n vertailussa maailman onnellisimmaksi maaksi. Kampanjaan osallistuvia halutaan rohkaista ”elämään onnellisinta elämää suomalaisella tavalla” eli olemalla yhteydessä luontoon.

Kampanjassa vierailijat majoittuvat paikallisen isäntien ja emäntien luona. Näiden tehtävänä on näyttää vierailijalle parhaat suomalaiset aktiviteetit, kuten kalastus, marjanpoiminta ja autenttinen suomalainen sauna. Vierailu kestää kolme päivää ja on vierailijoille ilmainen.

− Perusasioihin palaamalla ihmiset voivat oppia sulkeutumaan kiireisten aikataulujensa ulkopuolelle, The Sun kertoo.

Visit Finland etsi suomalaisia onnellisuusoppaita tammi- ja helmikuussa. Turistien hakuaika ohjelmaan alkaa 18. maaliskuuta ja päättyy 14. huhtikuuta. Vierailut toteutetaan kesä−elokuussa.
The Sun mainostaa onnellisuusohjelmaa erityisesti briteille, mutta siihen voivat hakea myös muista maista tulevat. Kampanjasta on uutisoinut myös muun muassa amerikkalaislehti Forbes.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt