Influenssarokotteiden kysyntä on ollut kovaa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

LM: Tehyn mukaan rokotteen antajat eivät lopu kesken

Kehittämispäällikön mukaan koronarokotuksissa kannattaa hyödyntää myös yksityistä sektoria.

Rokotteen antajia riittää kansalaisten koronarokottamiseen, arvioi Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn kehittämispäällikkö Sari Viinikainen.

Hänen mukaansa Suomessa on jo vuosien kokemus kausi-influenssan massarokotuksista. Tämä antaa hyvän pohjan koronarokotuksiin, kertoo Turun Sanomat tässä Lännen Median jutussa.

Sairaalahoidossa olevien määrät ovat kasvaneet syksyllä koronaviruksen vuoksi. Hoitajien riittävyys koronapotilaiden ja muiden sairastuneiden hoitoon on aiheuttanut huolta.

Koronarokotukset voivat alkaa Suomessa jo hyvin pian. Myös tähän tarvitaan hoitajia. Lääkäreiden lisäksi rokotteita saavat antaa asianmukaisen koulutuksen saaneet sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja kätilöt lääkärin ohjauksessa.

– Meillä on jo monelta vuodelta kokemusta kausi-influenssan massarokotuksista, joita toteuttavat koulutetut hoitajat, Viinikainen kertoo.

– Influenssarokotteiden loppumisen vuoksi rokotuspisteitä on jouduttu sulkemaan, mutta ne varmaan luonnollisesti avataan siinä kohtaa, jos koronarokote on saatavilla.

Viinikaisen mielestä koronarokotuksissa kannattaa hyödyntää myös yksityistä sektoria.

– Luulisin, että jos julkisen puolen reservi ei riitä, totta kai kaikki haluavat priorisoida, että saadaan mahdollisimman hyvä rokotekattavuus.

Viime viikolla työmarkkinakeskusjärjestöt ja Työterveyslaitos vetosivat, että työterveyshuolto tarvitaan mukaan koronarokotuksiin. Viinikainen on samoilla linjoilla.

– Työterveyshuolto on oikea toimija huolehtimaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstön rokotuksista. Sitä kautta työnantaja suojaa henkilöstöä rokotuksilla esimerkiksi kausi-influenssalta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt