Ruut Sjöblom. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Li Andersson pudottaa yrittäjät opetushallituksesta – miksi?

Kokoomuksen Ruut Sjöblom ihmettelee opetusministerin päätöstä.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) ei aio nimittää Suomen Yrittäjien edustajaa opetushallituksen johtokuntaan. Kokoomuksen kansanedustaja Ruut Sjöblom pitää päätöstä huolestuttavana ja harkitsemattomana.

– Opetushallituksen johtokunnassa on oltava kattava edustus tärkeistä koulutus- ja osaamisasioihin linkittyvistä sidosryhmistä. En voi ymmärtää, miksi yrittäjät jätetään sen ulkopuolelle, Ruut Sjöblom toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa suurin osa uusista työpaikoista syntyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin ja niiden rooli kasvaa yhä.

– Yrittäjien pudottaminen johtokunnasta on todella lyhytnäköistä politiikkaa. Suuri osa peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa opiskelevista lapsista ja nuorista kuitenkin työllistyy tulevaisuudessa pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Olisi todella tärkeää, että heidän äänensä kuuluisi jatkossakin opetushallituksen toiminnassa, Sjöblom katsoo.

Yrittäjien lisäksi myös opiskelijoiden edustus opetushallituksen johtokunnassa pienenee, kun Suomen Lukiolaisten Liitto menettää paikkansa. Puolueiden edustusta lisätään, kun vihreät ja vasemmistoliitto saavat omat jäsenensä johtokuntaan.

– Nimitykset ovat paitsi lyhytnäköisiä, myös epäsuhtaisia. Ei voi olla niin, että yrittäjät ja opiskelijat joutuvat tekemään puolueille tilaa elintärkeiden koulutusta ja osaamista koskevien linjausten valmistelussa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt