Li Andersson. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Li Andersson: Kokoomus viestii tuhoa ja toivottomuutta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ihmettelee arvostelua.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ihmettelee kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kritiikkiä hallituksen kuntiin kohdistuvista toimista, vaikka hallitus on juuri päättänyt 1,45 miljardin tuista kunnille.

– Kokoomus jatkaa toivottomuuden ja tuhon viestimistä, nyt ovat viettämässä kuntien hautajaiset. Hallitus on juuri tehnyt päätöksen 1,45 miljardin suuruisesta tukipaketista kunnille. Kunta-ja koronamenot ovat iso syy valtion alijäämälle ensi vuonna, sekään ei kokoomukselle kelpaa, Li Andersson twiittaa.

Petteri Orpon puheen mukaan menossa on ”kuntien hiljaiset hautajaiset”, eikä pelkkä tukipaketin ensiapu riitä. Orpon mukaan niin valtion kuin kuntien talous on ajautumassa seinään ilman suunnitelmaa velkavetoisen ajan jälkihoidosta. Kunnat ovat hänen mukaansa suuressa ahdingossa ja niille pitäisi antaa työkaluja pärjätä nykyistä paremmin.

– Samalla ei kuitenkaan tehty mitään rakenteellisia toimia, jotka voisivat helpottaa kuntien tilannetta tulevaisuudessa, hän muistutti.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on Orpon mukaan viemässä sote-uudistuksellaan puolet kuntien tuloista.

– Sillä sitähän maakuntauudistus tarkoittaa. Puolet tuloista lähtee, mutta velat jäävät. Puolikas kunta ei pysty investoimaan, kasvamaan ja hyvä, jos edes järjestämään jäljelle jääviä palveluita.

 

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt