Moottorin kuori räjähti kappaleiksi kesken lennon. www.twitter.com

Lentomatkustajien kauhu: Moottori liekeissä riekaleina videolla

United Airlinesin lento laskeutui turvallisesti vakavasta moottoriviasta huolimatta.

United Airlinesin lento 328 Yhdysvaltain Denveristä Honoluluun Havajille sai pian nousun jälkeen kauhistuttavan käänteen, kun Boeing 777 -matkustajakoneen oikeanpuoleisen moottorin kuori räjähti irti.

– Istuin koneen keskipaikkeilla. Kuului kova räjähdys ja koko kone alkoi täristä. Sitä jatkui puoli tuntia, henkensä puolesta pelännyt matkustaja Mike Vena kuvailee CBS:lle.

Räjähtäneestä moottorista on julkaistu matkustajien kuvaamia videoita (alla). Niissä näkyy riekaleiksi revennyt ja liekkejä sylkevä moottori.

Moottorin osia levisi laajalle alueelle koneen palatessa kentälle. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia asutuksen sekaan pudonneista suuristakin kappaleista.

Kone laskeutui lopulta turvallisesti ja katastrofilta vältyttiin. Maahan pudonneet kappaleet eivät myöskään tiettävästi aiheuttaneet henkilövahinkoja. Matkustajat ovat kiitelleet koneen pilottia onnellisesta lopusta.

– Jos olisimme voineet nousta, olisimme osoittaneet suosiota seisaallaan, Mike Vena toteaa.

Onnettomuuden virallista syytä ei ole vielä kerrottu. Moottorista julkaistujen kuvien perusteella kyseessä on mitä ilmeisimmin ollut moottorin lavan irtoaminen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt