Konkurssihakemusta nopeammin yrityksen ongelmista kertovat ns. maksutapatiedot, joita kertyy muun muassa yrityksen saamista trattamerkinnöistä. LEHTIKUVA/JUSSI HELTTUNEN

”Kyse on kymmenistä tuhansista työpaikoista”

Tapahtumateollisuus ry kavahtaa rajoitusten mahdollista kiristämistä.

Tapahtumateollisuus ry sanoo seuranneensa huolestuneena päättäjien ja asiantuntijoiden julkisuudessa antamia lausuntoja tapahtumarajoitusten mahdollisesta kiristämisestä.

Tapahtumateollisuus ry muistuttaa, että Suomessa ei ole kesäkuun alun jälkeen tiettävästi todettu yhtään ammattimaisen tapahtumajärjestäjän järjestämässä yleisötilaisuudessa syntynyttä koronatartuntaa tai -altistusta.

Yhdistys on toimittanut keskeisille ministereille ja virkamiehille kannanoton, jossa se vaatii päättäjien ja viranomaisten vuoropuhelua tapahtuma-alan kanssa. Tapahtumateollisuus ry vaatii, että kaikki tapahtumarajoituksiin suunniteltavat toimenpiteet suunnitellaan ja neuvotellaan yhteistyössä sen kanssa.

– Haluamme varmistaa turvalliset tapahtumat ja sen, että alamme kymmenet tuhannet työpaikat säilyvät. Tapahtumarajoitusten mahdollinen kategorinen kiristäminen voisi aiheuttaa mittavan konkurssiaallon jo valmiiksi kriittisessä tilassa olevissa yrityksissämme ja jopa koko elinkeinon tuhoutumisen, Tapahtumateollisuus ry:n puheenjohtaja Pekka Timonen varoittaa.

Hän huomauttaa, että kerrannaisvaikutukset ulottuisivat välittömästi myös muille aloille, kuten matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt