X
SULJE MAINOS
Jyväskylässä todettiin keskiviikkona kaikkiaan 106 uutta koronavirustartuntaa. Lukumäärä nousi vielä 25 tartunnalla myöhään illalla varmistuneista tuloksesta. Reilusti yli tuhat ihmistä on asetettu karanteeniin. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

KSML: Jyväskylän koronalingon järjesti valeprofiili Hongkongista

Ravintola kieltäytyi järjestämästä tapahtumaa.

Poikkeuksellisen suureen koronaepidemiaan Jyväskylässä johtaneen opiskelijoiden illanvieton takana oli hongkongilainen valejärjestö, kertoo Keskisuomalainen.

Lähes sata asiakasta sai tartunnan ravintola Heidi’s Bier Barissa. Ravintolalla ei ollut mitään tekemistä tapahtuman kanssa, vaan ravintola oli kieltäytynyt sen järjestämisestä.

Suuri osa ravintolan vieraista oli vaihto-opiskelijoita. He olivat paikalla somessa mainostetun ”International Student Festival Jyväskylä” -tapahtuman seurauksena.

Taustalla oli International Student Festivalin someprofiili. Ksml:n mukaan kyseessä on yhden ihmisen pyörittämä valeorganisaatio Hongkongista.

Järjestäjä peruutti tapahtuman, mutta kannusti opiskelijoita tulemaan ”tavalliseen baari-iltaan”. Ravintola oli normaalisti auki.

ISF on perunut myös muun muassa Helsinkiin perjantaille kaavaillun tapahtuman. Sinne myytiin lippuja 1,50–9,50 euron hintaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt