Koululaisten kesälomat halutaan alkamaan juhannuksena

Kokoomuksen puoluehallitus kannattaa esitystä siirtää koulujen kesälomia nykyistä myöhempään.

Brysselin Kansallisseura on tehnyt kokoomuksen Lahden puoluekokoukselle aloitteen ”Lasten kesälomat juhannuksesta elokuun loppuun”.

Aloite siirtäisi kesälomien alkamis- ja päättymisaikaa noin kolmella viikolla eteenpäin, jolloin ne alkaisivat ja päättyisivät kuten muuallakin Euroopassa.

Aloitteen mukaan Suomi heikentää nykykäytännöllä matkailualan yrittäjien mahdollisuuksia. ”Elokuussa saapuvat matkailijat kolkuttavat turhaan jo suljettuja jäätelökioskien, lomakylien ja leirintäalueiden ovia”.

”Lukemattomia lapsiperheitä on jo pitkään häirinnyt suomalaisten ja eurooppalaisten koulujen kesälomien eriaikaisuus”, aloitteessa todetaan ja valitellaan että ”koti- ja ulkomailla asuvat serkut eivät tapaa toisiaan”.

Aloitteessa halutaan velvoittaa kokoomus ”toimimaan sen puolesta, että suomalaisten koulujen kesälomat siirretään myöhemmäksi siten, että ne alkavat juhannuksena, perinteisenä suomalaisena valon juhlana, ja päättyvät elokuun lopussa, kuten muuallakin Euroopassa”.

Kokoomuksen puoluehallitus esittää puoluekokoukselle aloitteen hyväksymistä.

Puoluehallituksen mukaan yhteiskunta on muuttunut siitä, kun koulujen työaikoja viimeksi muutettiin.

”Mitään selkeää näyttöä nykyisen järjestelmän puoltamisesta ei ole. Tärkeintä on pitää huoli yleisestä lomarytmityksestä, jotta rasitus ei muodostu lapsille liialliseksi. On selvää, että esimerkiksi ylioppilaskirjoituksiin ja yhteishakuun liittyvät aikataulut on suunniteltava mahdollisen muutoksen tapahtuessa erittäin tarkasti”, puoluehallitus toteaa. ”Hallinnon ei tulekaan olla esteenä, jos kesälomien siirto olisi sovitettavissa sopivasti tukemaan sekä koululaisten vapaa-aikaa että suomalaista työtä”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt