Verkkouutiset

Näillä 15 kansanedustajalla on ulosottomerkintöjä – Hymy selvitti

Viidellä kansanedustajalla on ollut isompia ja kymmenellä pienempiä merkintöjä ulosottorekisterissä kahtena viime vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hymy-lehti on hankkinut jokaisen 200 kansanedustajan henkilökohtaisen ulosottoraportin viimeiseltä kahdelta vuodelta. 185 kansanedustajalla rekisteri on puhdas.

Kokoomuksen kauppaneuvos Eero Lehdellä oli Hymyn mukaan noin 688 000 euron kiinteistö- ja jäännösverot ulosotossa 2013. Hän maksoi ne neljän kuukauden perinnän jälkeen.

Keskustan Pertti Hakasella on 76 ulosottomerkintää yli 90 000 eurosta kahden vuoden ajalta. Kyse on maatalousyrittäjänä syntyneistä vaikeuksista.

Ilkka Kanervalle (kok.) tuli käräjäoikeuden Nova-tuomion myötä 48 000 euron merkintä, mutta myöhemmin hovioikeus vapautti Kanervan siitä. Mikko Alatalolla (kesk.) on 20 ulosottomerkintää 37 000 euron edestä veroista, perintöveroista ja yrittäjäeläkemaksuista. Eero Suutarille (kok.) tuli 10 200 euron merkintä Finnvera-saatavasta, joka on kuitenkin peruutettu.

Muiden kansanedustajien ulosottomerkinnät ovat vähäisempiä. Ne ovat seuraavat (summa on ulosottotapahtumien yhteissumma kahden vuoden aikana):

Eva Biaudet, rkp (4 merkintää, noin 850 euroa, veroja ja pysäköintivirhemaksuja), Tom Packalén, ps (2 merkintää, noin 300 euroa, muun muassa elatusmaksuja), Nasima Razmyar, sd (1 kpl, 80 euroa, pysäköintivirhemaksu), Yanar Ozan, vihr (1 kpl, 80 euroa, joukkoliikenteen tarkastusmaksu), Maria Guzenina, sd (1 kpl, 1 930 euroa, jäännösvero), Harry Harkimo, kok (2 kpl, 52 euroa, pysäköintivirhemaksu ja turvaamistoimenpide), Antti Kaikkonen, kesk (1 kpl, 0 euroa, ajoneuvovero (peruutettu)), Mika Niikko, ps (1 kpl, 34 euroa, sairaalamaksut), Mikaela Nylander, rkp (1 kpl, 0 euroa, kiinteistövero (peruutettu)) ja Elsi Katainen, kesk (5 kpl, noin 1 600 euroa, maatalousyrittäjäeläkemaksuja).

Uusia kansanedustajia mainituista ovat Hakanen, Biaudet, Razmyar, Ozan ja Harkimo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)