Verkkouutiset

Timo Soinilta tiukka vaatimus budjettiriiheen: Lex Lindströmin pitää olla paketissa mukana

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolueen rooli budjettiriihessä on huolehtia pieni- ja keskituloisista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisilla on budjettiriihessä kaksi keskeistä tavoitetta. Toinen on se, että Guggenheim ei saa valtiolta rahaa ja toinen on niin sanottu Lex Lindström. Työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan nimetty hanke mahdollistaisi yli 60-vuotiaiden työttömien siirtämisen eläkkeelle.

– Lex Lindström, se on meidän budjetissa ehdoton tavoite, Timo Soini sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Porissa maanantaina.

Hän korosti, että Lex Lindströmin ”pitää olla paketissa mukana”, mutta ei halunnut sitoa itseään määrittelemällä sitä kynnyskysymykseksi.

Hän kertoi, miten iäkkäitä pitkäaikaistyöttömiä koskeva faktatieto pysäytti hänet. Vain yksi sadasta yli 60-vuotiaasta yli viisi vuotta työttömänä olleesta työllistyy.

– On täysin järjetöntä makuuttaa ja nöyryyttää tätä porukkaa kortistossa, kun se ei auta, Soini sano.

– Ne resurssit, jotka tästä vapautuvat sinne, missä työllistymismahdollisuudet ovat paremmat ja nämä ihmiset ohjataan eläkkeelle. Tämä on Lex Lindström, Soini totesi.

Toinen keskeinen asia perussuomalaisille on Soinin mukaan lama-ajan ihmisten vapauttaminen velkakoukusta eli konkurssilainsäädännön uudistaminen.

Budjetissa keskeistä on myös estää Guggenheimin museon rahoitus valtiolta.

– Guggenheimiin ei tule valtion rahaa. Tästä ei budjettiriihessä keskustella, Soini vakuutti.

Samanaikaisesti budjettiriihen kanssa myös liikennekaaresta neuvotellaan. Perussuomalaisille keskeistä on taksiliikenteen säilyttäminen säänneltynä siten, ettei ”tule taksiliikenteen villiä länttä”.

Soini huomautti puheessaan, että kilpailukykysopimus on Suomen talouden kannalta erittäin keskeinen, ja yli 90 prosentin kattavuus varmistaa sen, että tehdään merkittävät, yli 500 miljoonan euron tuloverojen kevennykset. Hän kuitenkin totesi, että kiky-sopimuksen prosessi ”kävi perussuomalaisille kalliiksi”.

Erityisesti siihen vaikuttivat pakkolait, joka oli Soinin mukaan ”äärimmäisen huono idea”. Hän korosti, että kilpailukykysopimus syntyi kuitenkin nyt työntekijöiden ja työnantajien yhteisen sopimuksen perusteella, ja hallitus ainoastaan tarjoaa ratkaisun tukemiseksi veronkevennykset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)