Verkkouutiset

Irtisanomisten koettelemaan Saloon uusi puhelinvalmistaja? – SSS: Yhtiö jo perustettu

Amerikkalaisen matkapuhelinvalmistajan uskotaan kaavailevan toiminnan aloittamista Salossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Salon Seudun Sanomien mukaan amerikkalainen Turing Robotic Industries suunnittelee toimintaa Saloon. Yritystietojen mukaan Turing Robotics Industries on perustanut osakeyhtiön Saloon joulukuussa.

Lehden saamien tietojen mukaan yritys työllistäisi joitakin kymmeniä ihmisiä Salossa. Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko ei vahvista huhuja uudesta valmistajasta.

– En kommentoi, hän toteaa.

Turing Robotics Industriesin piti tuoda puhelimensa markkinoille viime kesänä, mutta julkaisua on siirretty. Yrityksen Facebook-sivujen mukaan puhelimia voidaan alkaa toimittaa huhtikuussa.

Facebook-viestin mukaan puhelin pyörii Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä. Puhelinta kuvataan nopeaksi ja turvalliseksi.

Salon matkapuhelinteollisuus kärsi kovan iskun, kun Microsoft ilmoitti viime kesänä supistavansa merkittävästi puhelinliiketoimintaansa. Salon toimipiste päätettiin tuolloin lopettaa kokonaan. Ylen mukaan yksikön alasajo on yhä kesken. Salon toiminnan lopettamisen myötä menettää työpaikkansa noin tuhat ihmistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)