Verkkouutiset

Tavaratalotarjouksia, euroskeptisyyttä, juutalaisvastaisuutta, ruokapelkoa – Magneettimedian oudot julkaisut

Vihapuheesta tuomion saanut Magneettimedia-julkaisu ei tarjoa vain yhtä tai kahta juutalaisvastaista kirjoitusta, kuten tapauksen uutisoinnista on saattanut luulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylivieskalaisen J. Kärkkäinen-tavarataloketjun kustantama Magneettimedia leviää Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Päijät-Hämeessä ilmaisjakelulehtenä.

32-sivuinen paperilehti sisältää Kärkkäisen ja muiden kauppiaiden ilmoituksia. Niiden lisäksi palstatilan täyttävät erilaiset lähinnä uskomuslääkinnän piiriin kuuluvat terveys- ja ruokajutut sekä selvästi erottuvat antisemitistiset jutut.

Lehden päätoimittaja Juha Kärkkäinen tuomittiin maanantaina Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa 90 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kustantava tavarataloyhtiö sai 45 000 euron yhteisösakon.

Oikeuden mukaan kirjoituksia on pidettävä vihapuheena ja vakavasti otettavana juutalaisvastaisena propagandana. Oikeus velvoitti yhtiön poistamaan Magneettimedian sivuilla olevat juutalaisvastaiset kirjoitukset.

Tuoreessa Magneettimedia-lehdessä on aukeaman juttu ”Käsitteenä oikaisematon oikeusmurha”, joka kuuluu julkaisun juutalaisvastaisten juttujen sarjaan. ”Magneettimedia on julkaissut muitakin valtamedioille kiusallisia aiheita käsitteleviä juttuja, kuten median hallintaa, holokaustia, rabbien moraalitonta käytöstä lapsia kohtaan ja Israel-lobbyn kontrollointia ja hallintaa USA:n ulko- ja sisäpolitiikan sektoreilla”, jutussa todetaan.

Lehdessä on myös aukeaman juttu ”GASR-raportti: Järjestäytyneiden juutalaisten yhteisö vastustaa sananvapautta”.

Kyse ei kuitenkaan ole vain parista lehtijutusta. Oikeuden päätöksen mukaan kyse on yhtenäisestä tiedonlevityskampanjasta.

Magneettimedian nettisivuilla on tälläkin hetkellä juttuja ja videoita kuten ”Juutalaiset jotka omistavat median”, ”Israel ja NSA:n skandaali”, ”In Memory of Rachel Corrie”, KKK-johtaja David Duken ”Kuinka Sionistit hajoittavat ja hallitsevat” ja ”CNN, Goldman Sachs ja Sionistimatriisi”, ”Zionist Terrorism in Norway”, ”When Jews Rule The World” sekä lukuisia muita vastaavia.

Eräs aiempi juttu oli otsikoltaan ”Suuri ’raiskaavien rabbien’ salailu”. Jutuissa on puhuttu Israelin salamurhayrityksistä Barack Obamaa vastaan, ”suojelluista juutalaisista pedofiileistä” ja sanottu WTC-iskuja varmuudella Israelin Mossadin operaatioksi.

Magneettimedia on profiloitunut myös erilaisella eurovastaisuudella, salaliitoilla ja uskomuslääkinnällä. Skepsis-yhdistys antoi 2011 Huuhaa-palkinnon Tavarataloketju J. Kärkkäiselle. Perustelujen mukaan ”ensimmäistä kertaa on Suomessa ilmaisjakelussa oleva mainoslehti valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistieteellisen tiedon levittämiseen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)