Verkkouutiset

Ympäristöministeri haluaa soiden vapaaehtoissuojelua – ”kansalaisilla epäluottamusta hallintoa kohtaan”

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) selvityttää, onko soidensuojelussa mahdollisuus edetä vapaaehtoisuuden pohjalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Haluan selvittää, voitaisiinko vapaaehtoisuuteen perustuvalla suojelulla saada hyviä tuloksia aikaan myös soidensuojelussa”, Sanni Grahn-Laasonen toteaa ympäristöministeriön tiedotteessa.

Ministerin mukaan metsien suojeluun tähtäävässä METSO-ohjelmassa vapaaehtoisesta suojelusta on saatu erittäin hyviä kokemuksia ja sitä on kiitelty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Grahn-Laasosen mukaan ”luontoarvoiltaan arvokkaimmat suot on saatava suojelun piiriin, jotta uhanalaisia suoluontotyyppejä ja soiden eliölajistoa voidaan suojella. Kyse on soidemme ainutlaatuisuudesta, jonka jätämme perinnöksi tuleville sukupolville”.

Ministeri toteaa kantavansa huolta ympäristöhallintoa kohtaan koetusta epäluottamuksesta kansalaisten keskuudessa.

”Jos rakennamme maanomistajien kanssa hyvää yhteistyötä vapaaehtoisuuden pohjalta, rakennamme samalla luottamusta ja positiivista asennetta luonnonsuojelua kohtaan. Tätä asennetta me tarvitsemme, sillä Suomen luonnosta ja ympäristöstä huolehdimme me kaikki yhdessä. Vastakkainasettelun sijaan etsitään uutta tapaa toimia; yhteistyötä ja vapaaehtoista tahtoa toteuttaa samat soidensuojelutavoitteet”, Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessa.

”Olen pyytänyt virkamiehiä selvittämään, kuinka soidensuojelussa voitaisiin edetä vapaaehtoisuuden pohjalta. Toki ymmärrän, että metsäkohteiden suojeluun verrattuna haasteita on enemmän, sillä suot tulee suojella kokonaisuuksina. Kun selvitys on valmis, on päätösten aika. Tulen kertomaan esitykseni jatkosta marraskuun loppuun mennessä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)