Verkkouutiset

MTS:n tutkimus: Suomalaiset huolissaan poliittisista ääriliikkeistä

Kolme neljästä on jonkin verran tai paljon huolissaan ilmiöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisista kolme neljästä on huolissaan poliittisista ääriliikkeistä, ilmenee Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) tuoreesta tutkimuksesta. Kyselyssä 35 prosenttia ilmoitti olevansa ”paljon” ja 39 prosenttia ”jonkin verran” huolissaan poliittisista ääriliikkeistä. 19 prosenttia vastanneista ilmoitti olevansa ”vähän” huolissaan ilmiöstä. Viittä prosenttia poliittiset ääriliikkeet eivät huoleta lainkaan.

Suomalaisten näkemyksiä poliittisista ääriliikkeistä kysyttiin MTS:n tutkimuksessa nyt ensi kertaa.

Enemmän kuin poliittiset ääriliikkeet, suomalaisia huolettavat MTS:n tutkimuksen mukaan kuitenkin maailman pakolaistilanne, työllisyystilanne Suomessa ja kansainvälinen terrorismi.

Paljon tai jonkin verran pakolaistilanteesta ilmoitti olevansa huolissaan 85 prosenttia vastanneista. Vastaavasti työllisyystilanne Suomessa huoletti 84:ä prosenttia ja kansainvälinen terrorismi 75:tä prosenttia vastanneista.

Euroopan talouden näkymistä oli paljon huolissaan 14 prosenttia ja jonkin verran huolissaan 61 prosenttia vastanneista.

Maahanmuuttajien kasvu huolettaa aiempaa vähemmän

Kehitys Venäjällä huoletti suomalaisista paljon 27:ä prosenttia ja jonkin verran 45:tä prosenttia vastanneista. Luvut ovat suurin piirtein samat kuin viime vuonna.

Maahanmuuttajien kasvusta ollaan nyt vähemmän huolissaan kuin viime vuonna. 24 prosenttia suomalaisista on kasvusta paljon huolissaan, kun viime vuonna luku oli 35 prosenttia. Jonkin verran maahanmuuttajien kasvu huolettaa 37:tä prosenttia, kun viime vuonna osuus oli 32 prosenttia.

MTS:n tutkimuksen toteutti Taloustutkimus Oy. Tutkimusta varten haastateltiin tuhat ihmistä ajanjaksolla 22.9 – 11.10.2016. Haastatellut edustivat 15–79-vuotiasta väestöä pois lukien Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)