Vuonna 1889 alkanut viruspandemia tappoi maailmalla noin miljoona ihmistä. / Wikimedia Commons

Koronavirus tappoi miljoona ihmistä jo vuonna 1889

Venäläislaivan mukana Tanskaan tullut virus oli tutkijoiden mukaan koronavirus.

Tuoreen tanskalaistutkimuksen mukaan maailmalla vuonna 1889 alkanut pandemia oli mitä todennäköisimmin koronaviruspandemia. Asiasta uutisoivan DR:n mukaan lääkärit ovat tähän saakka pitäneet noin miljoona ihmistä tappanutta virusta influenssana.

Tutkijat ovat tähän asti uskoneet, että covid-19-viruksen leviäminen maailmalla on ollut ensimmäinen kerta, kun maailma on kohdannut selvän koronapandemian. Historiallisia terveystietoja ja useita koronaviruksia tutkimalla tutkijat Lone Simonsen ja Anders Gorm Pedersen ovat pystyneet osoittamaan, että vuoden 1889 pandemia oli myös koronaviruksen aiheuttama.

Vuoden 1889 viruksesta kärsi useat maat, ja se tappoi noin miljoona ihmistä.

Tiettävästi virus saapui Kööpenhaminaan vuoden 1889 joulukuussa laivamatkustajien mukana Pietarista. Tauti levisi nopeasti niin siviiliväestössä kuin lääkäreiden ja hoitajien keskuudessa.
Arvioiden mukaan noin 75 prosenttia tanskalaisista sai kahden vuoden aikana tartunnan. Ympäri maailmaa tauti levisi alle vuodessa.

Vuoden 1889 viruksen oireet olivat samankaltaiset kuin covid-19-viruksen aiheuttaman taudin. Niitä olivat muun muassa korkea kuume ja päänsärky.

Myös vuonna 1889 esiintynyt virus siirtyi eläimestä ihmiseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt