X
SULJE MAINOS
Koneen pääkonttori Espoossa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kone tekee tulosta, mutta koronatilanne synkentää

Kiinan markkina kehittyi vielä vahvasti, vaikka muualla epävarmuus on alkanut kasvaa.

Hissiyhtiö Koneen toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin mukaan yhtiön suoritus heinä-syyskuussa oli jälleen vahva haastavassa ja vaikeasti ennustettavassa toimintaympäristössä.

– Kolmannen vuosineljänneksen tuloksemme oli kokonaisuudessaan vahva, mutta kehitys vaihteli alueittain ja liiketoiminnoittain. Kiina kehittyi erittäin vahvasti sekä liikevaihdon että tilausten osalta. Muualla maailmassa tilanne parani edellisestä vuosineljänneksestä, mutta COVID-19-pandemia vaikutti edelleen ja epävarmuus kasvoi jälleen vuosineljänneksen loppua kohti, Ehrnrooth kertoo tulostiedotteessa.

Koneen liikevaihto kasvoi einä-syyskuussa vuodentakaisesta 1,1 prosenttia 2,59 miljardiin euroon, ja oikaistu liikevoitto parani 322 miljoonasta 340 miljoonaan euroon. Saadut tilaukset kuitenkin laskivat 3,8 prosenttia 1,93 miljardiin euroon.

Yhtiö odottaa tälle vuodelle hyvää tulosta vallitsevasta korkeasta epävarmuudesta huolimatta.

– Tämä vuosi on tuonut eteemme runsaasti haasteita, mutta liiketoimintanäkymämme vuodelle 2020 ovat tällä hetkellä paremmat kuin mitä odotimme vuosineljännes sitten. Uskon, että pystymme navigoimaan eri puolilla maailmaa pahentuvassa COVID-19-tilanteessa, ja saavuttamaan hyvän tuloksen tälle vuodelle. Vaikka markkinanäkymä on edelleen epävarma, suuntaamme kohti vuotta 2021 vahvassa asemassa, Ehrnrooth arvioi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt