Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kokoomus: Koronatodistus pelastaisi tuhansia työpaikkoja ja satoja yrityksiä

Kai Mykkänen sanoo, että hallitus jättää käyttämättä hyvän keinon avata taloutta.

Kokoomus tekee toimenpidealoitteen, jotta Suomessa otettaisiin käyttöön koronatodistus. Sen avulla rokotteen saaneet, koronan sairastaneet tai negatiivisen testituloksen saaneet kansalaiset voisivat osoittaa, että tartuntariski on madaltunut ja että he voivat osallistua julkisiin tapahtumiin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo, että todistus helpottaisi tiukkojen rajoitusten kohteena olleiden ikäihmisten asemaa, yritysten pärjäämistä sekä vaikeuksissa olevan tapahtuma- ja kulttuurialan tilannetta.

– Pelkästään tapahtuma-ala työllistää oman ilmoituksensa mukaan 200 000 henkeä. Todistuksen käyttöönotolla voitaisiin todennäköisesti pelastaa tuhansia työpaikkoja ja satoja yrityksiä eri toimialoilla. Lisäksi sillä voitaisiin lisätä ihmisten hyvinvointia mahdollistamalla sosiaalinen osallistuminen ja kulttuurin harrastaminen, hän sanoo.

Todistus sisältäisi tiedonsaaduista koronarokotteista, negatiivisesta koronatestituloksesta sekä sairastetusta koronataudista päivämäärineen. Mykkänen korostaa, että todistuksessa täytyy olla maininta, jos henkilöllä on terveydellinen este rokotteen saamiseen. Todistuksen pitäisi kunnioittaa yksityisyyden suojaa, eikä tietoja pitäisi luovuttaa sovelluksen käyttöön ilman ihmisen omaa suostumusta.

– Hallituksen exit-suunnitelmaluonnoksessa on paljon hyvää, mutta siinä jätetään käyttämättä monia maan turvallista avaamista helpottavia välineitä. Koronatodistus on näistä yksi, Mykkänen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt