Kokoomus hyväksyi: Ylen kilpailtava muun median kanssa

Kokoomuksen puoluekokous hyväksyi aloitteen kilpailun ”varmistamisesta” Yleisradion ja kaupallisen median välillä.

Lohjanjärven kokoomuksen aloite Yleisradion julkisen palvelun tehtävistä hyväksyttiin lauantaina Lahden puoluekokouksessa. Puoluehallitus oli esittänyt hyväksymistä.

Aloitteessa velvoitetaan toimimaan niin, että varmistetaan lain mukaisesti Yleisradion ”kilpailua kaupallisen median kanssa”. Lisäksi todetaan, että vähentämällä kilpailua kaupallisen median kanssa Ylen resurssit riittävät takaamaan ”sellaiset julkisen palvelun tehtävät, jotka vastaavat nykypäivän EU-Suomen kansalaisten tarpeita uutis- ja ajankohtaissisältöjen osalta”.

Lauantaina kokous hyväksyi myös kannan, jonka mukaan ”autoilun verotuksen rakennetta tulee kehittää autokantaa uudistavaksi siirtämällä verotuksen painopistettä autoverosta vuosittaiseen veroon”.

Huomiota herättänyt perinteinen puoluekokousaloite Suomen muuttamisesta monarkiaksi siirrettiin kokouksen myöhempään päätöskäsittelyyn ja mahdolliseen äänestykseen. Puoluehallitus on esittänyt aloitteen hylkäämistä.

Joensuun Opiskelevien Porvarien monarkia-aloitetta perusteli oikeustieteiden ylioppilas Jenna Hattunen, joka kertoi olevansa yhdistyksessään kuningatar Jenna I Uljas.

– Kuningaskunnan hallitsija toimii kasvoina ja esikuvana kansalaisille. Monarkia tuo yhtenäisyyttä, pysyvyyttä ja jatkuvuutta, kuningatar perusteli puoluekokoukselle.

Kokouksen puheenjohtaja Sari Rautio kiitti puheesta ”teidän korkeuttanne”. Espoon Nuorten Boheemiporvareiden Eero Haapalehto kannatti aloitetta ja väitti kokoukselle, että on kuullut huhua sen suuresta kannatuksesta puoluehallituksessa.

Päätöskäsittelyyn menivät myös muun muassa aloitteet lakiin kirjattavasta kokonaisveroasteen katosta, kaikkien suomalaisten Y-tunnuksesta, nuorten yksityisautoilun turvaamisesta ja mielenosoittamisesta naamioitta.

Kokoomuksen naisten aloite sijaissynnytysten sallimisesta Suomessa hyväksyttiin lauantaina.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt