Kim Jong-un. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS - LEHTIKUVA / AFP

Kim Jong-un myöntää maansa talouden epäonnistuneen

Pohjois-Korean johtajan mukaan viisivuotissuunnitelma epäonnistui lähes kaikessa.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un myöntää, että hänen vuosiksi 2016–2021 antamansa talouden viisivuotissuunnitelma on epäonnistunut tavoitteissaan ”lähes kaikilla aloilla”, kertoo BBC.

Kim Jong-un puhui kommunistisen puolueen kongressin avajaisissa. Kongressi kokoontuu harvoin, sillä kyseessä on vasta kahdeksas kongressin kokoontuminen maan historian aikana.

Sulkeutunut Pohjois-Korea ilmoitti sulkevansa rajansa viime tammikuussa estääkseen koronaviruksen leviämisen. Sulkupäätös on johtanut siihen, että Pohjois-Korean ulkomaankauppa liittolaisensa Kiinan kanssa on laskenut 80 prosenttia.

Sen lisäksi Pohjois-Korea on kärsinyt vahinkoja taifuunien ja tulvien aiheuttamista vahingoista sadoille pohjoiskorealaisille kodeille. BBC muistuttaa, että Pohjois-Korea on edelleen lukuisien kansainvälisten pakteiden kohteena maan ydinohjelman takia.

BBC:n mukaan ei ole mitenkään tavatonta, että Kim Jong-un myöntää virheitä ja siitä on tulossa jopa hänen tavaramerkkinsä. Mutta koska Pohjois-Korea on yksipuoluejärjestelmä, Kimillä ei ole pelkoa poliittisista haastajista.

Kimin odotetaan esittävän kongressissa myös seuraavan talouden viisivuotissuunnitelmansa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt