Verkkouutiset

Kiira-rajuilmasta runsaasti aineellisia vahinkoja

Ilmatieteen laitoksen mukaan lauantainen ukkonen ei ollut poikkeuksellisen voimakas, mutta sen osuminen tiheään asutulle alueelle sai aikaan runsaasti vahinkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lauantaina 12. elokuuta alkuillasta voimakas ukkosjärjestelmä saapui lounaasta etelärannikolle, josta se jatkoi matkaa illan aikana idemmäksi. Rajuilman kovimmat havaitut puuskat olivat noin 30 m/s Uudenmaan rannikolla.

Salamointi oli maan eteläosassa rajua. Suurin salamoinnin intensiteetti oli Uudenmaan itäosassa, jossa maasalamoita paikannettiin yli 80 sataa neliökilometriä kohden. Yhteensä Kiira-rajuilman maasalamoiden määrä oli noin 6300.

Rankkasateet aiheuttivat myös ongelmia, joskin ukkosjärjestelmän nopean liikkeen vuoksi sademäärät eivät yltäneet poikkeuksellisen suuriksi. Havaintoasemista suurimmat sademäärät mitattiin Kotkan Rankissa.

Rajuilma aiheutti noin tuhat tehtävää pelastuslaitoksille, runsaasti aineellisia vahinkoja ja lähes 50 000 asiakkaalta oli sähköt poikki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)