Quangzhousta saapunutta lähetystä puretaan Helsinki-Vantaan lentokentällä 7. huhtikuuta. KUVA: Huoltovarmuuskeskus / LEHTIKUVA

Kiinan suurlähetystö tarjoaa apuaan suojainsotkussa

Lähetystön mukaan Kiina haluaa jatkaa Suomen kanssa läheistä yhteistyötä pandemian vastaisessa taistelussa.

Kiinan suurlähetystö ilmoittaa seuranneensa Suomen hallituksen tiedotustilaisuutta, jossa käsiteltiin maahan toimitettujen suojavarusteiden puutteita.

Lähetystön tiedotteessa huomautetaan, että materiaalit ostettiin markkinaehtoisesti.

– Ohjeistamme ostajaa ja tavarantoimittajia yhteydenpitoon, jotta asia saadaan ratkaistua sopimusehtojen ja kaupankäynnin periaatteiden mukaisesti. Kiinan suurlähetystö on pyytänyt Suomen Huoltovarmuuskeskukselta lisätietoja ja tarjonnut omaa apuaan, tiedotteessa todetaan.

Suurlähetystön mukaan Kiinassa kiinnitetään paljon huomiota vientituotteiden laatuun. Lääkintäalan tuotteiden vientisäännöksistä linjattiin edellisen kerran maaliskuun lopulla.

Testeissä käytettävien komponenttien, suojavarusteiden, kuumemittarien ja hengityskoneiden on käytävä läpi valtion tarkastusprosessi, jossa selvitetään tuotteiden soveltuvuus ostajamaan säännöksiin.

– Suurlähetystö korostaa, että Kiina ja Suomi ovat pitäneet yllä kattavaa viestintää ja yhteistyötä pandemian alusta asti. Kiina haluaa jatkaa tätä yhteistyötä ja tukea molempien valtioiden taistelua Covid-19-sairautta vastaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt