Ryhmä kiinalaisturisteja Helsingissä pari vuotta sitten. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kiinalaisten yöpymiset vahvassa kasvussa

Venäläisiä vierailee Suomessa eniten, mutta heidän yöpymisensä ovat tänä vuonna olleet laskusuunnassa.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä lisääntyivät Tilastokeskuksen mukaan tammi-lokakuussa 3,3 prosenttia edellisvuodesta.

Suurin ulkomaalaisten ryhmä ovat olleet venäläiset 682 000 yöpymisellään. Toiseksi suurimpana olivat saksalaiset 580 000 yöpymisellä, kolmantena ruotsalaiset 502 000 yöpymisellä ja neljäntenä britit 349 000 yöpymisellä. Viidennellä sijalla olivat kiinalaiset 322 000 yöpymisellä.

Kiinalaisten yöpymiset lisääntyivät tammi-lokakuussa 15,2 prosenttia edellisvuoden vastaavasta jaksosta, kun taas venäläisten yöpymiset vähenivät 1,1 prosenttia. Saksalaisten yöpymiset lisääntyivät 5 prosenttia, mutta ruotsalaisten yöpymiset pysyivät edellisen vuoden tasolla ja brittien yöpymiset vähenivät yhden prosentin.

Tammi-lokakuussa Suomen majoitusliikkeissä yövyttiin yhteensä 19,75 miljoonaa kertaa. Kotimaisille matkailijoille kirjattiin 13,95 miljoonaa yöpymisvuorokautta ja ulkomaisille 5,8 miljoonaa vuorokautta.

Lokakuussa ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät vuodentakaisesta 12,2 prosenttia ja kotimaisten 5,6 prosenttia. Kaikkiaan yöpymisiä oli 1,67 miljoonaa, mikä oli 7,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt