X
SULJE MAINOS
Yhdysvaltain avaruusvoimien vastuulla ovat Yhdysvaltojen sotilaalliset suorituskyvyt avaruudessa. LEHTIKUVA / AFP Bill Ingalls

Kiina kasvattaa avaruusvoimiaan kaksi kertaa nopeammin kuin USA

Amerikkalaiskenraalin mukaan Kiina ohittaa USA:n avaruuteen liittyvissä suorituskyvyissä kymmenessä vuodessa.

Yhdysvaltain avaruusvoimien varakomentaja David Thompson kertoo CNN:n haastattelussa Kiinan avaruussuorituskykyjen kasvavan kaksi kertaa Yhdysvaltojen suorituskykyjä nopeammin.

– Kiina kehittää avaruuteen liittyviä suorituskykyjään keskimäärin kaksi kertaa Yhdysvaltoja nopeammin, ja ellemme pian nopeuta kehitystyötämme, he ohittavat meidät. Se saattaa tapahtua jo vuonna 2030, kertoo Thompshon.

Yhdysvalloilta löytyy kuitenkin poliittista tahtoa kilpailla Kiinan kanssa. Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen kongressiedustaja Jim Cooperin mukaan on selvää, että Yhdysvallat tulee laittamaan kaiken peliin voittaakseen Kiinan avaruudessa. Cooperin mukaan teknologian kehityksessä yksityinen sektori on tällä hetkellä Yhdysvalloissa paljon Yhdysvaltojen avaruusvoimia edellä.

– Ollaksemme ylivoimaisia meidän tulee ylittää Elon Muskin ja Jeff Bezoksen mielikuvitus ja budjetti. Tällä hetkellä käytämme avaruusvoimiin 17 miljardia dollaria. Se on paljon rahaa, mutta ottaen huomioon kuinka kriittinen avaruus on, käytämmekö tarpeeksi, Cooper kysyy.

Yhdysvaltain avaruusvoimat perustettiin joulukuussa 2019, kun avaruusvoimat irrotettiin Yhdysvaltain ilmavoimista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt