X
SULJE MAINOS
Keskustaopiskelijoiden mielestä keskustan puoluevaltuuston "on käytävä laaja ja hallitusyhteistyön ytimiin pureutuva raatorealistinen keskustelu hallituksen ja hallituspohjan toimintakyvyn edellytyksistä". LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Keskustaopiskelijat: Sanna Marinin hallituksen eväät on syöty

Puolueen opiskelijoiden liittokokous katsoo, että hallitus on epäonnistunut talouspolitiikan isossa kuvassa.

Niin ikään Keskustaopiskelijat katsoo, että Sanna Marinin (sd.) hallitus on epäonnistunut monissa taloudellisesti pienissä, mutta periaatteellisesti suurissa uudistuksissa, kuten translain uudistamisessa.

Vuoden 2018 liittokokouksessa Keskustaopiskelijat asetti seuraavat periaatepoliittiset kynnyskysymykset puolueen osallistumiselle hallitusvastuun kantamiseen. Näitä olivat koulutukseen ja sivistykseen panostaminen, keskustan on otettava opetusministerin salkku, sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen perustana oltava vastikkeeton perustulo, työelämää tasa-arvoistava perhevapaauudistus, keskusta ei ole valmis kasvattamaan valtion suhteellista velan määrää ja translaki uudistetaan.

Näistä kynnyskysymyksistä neljä ensimmäistä on Keskustaopiskelijoiden mukaan onnistunut vähintäänkin tyydyttävästi ja perhevapaauudistus keskustan ansiosta jopa loistavasti.

Keskustaopiskelijat tunnustaa koronatoimenpiteistä aiheutuneen valtion velkaantumisen oikeaksi ja välttämättömäksi politiikaksi, jota ilman ei valtavia inhimillisiä katastrofeja oltaisi pystytty välttämään.

– Ennen kaikkea Keskustaopiskelijat on huolissaan siitä, että Marinin hallituksen vihervasemmisto ja sen apupuolueeksi ajautunut SDP ei ole kyennyt osoittamaan koko vaalikautena kykyä toteuttamaan edes pieniä yhdessä sovittuja sopeutustoimia, linjaa Keskustaopiskelijoiden vuoden 2022 puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

– Keskustaopiskelijoiden liittokokouksen mielestä Rovaniemellä 20.-21.11. kokoontuvan keskustan puoluevaltuuston on käytävä laaja ja hallitusyhteistyön ytimiin pureutuva raatorealistinen keskustelu hallituksen ja hallituspohjan toimintakyvyn edellytyksistä, sanoo Keskustaopiskelijoiden kuluvan vuoden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt