Pekka Särkiö. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kenttäpiispan mukaan kommunistien tilalle kasvoi kulttuurieliitti

Piispan mukaan avioliiton ja sukupuolijaon murentuminen ovat laskevan syntyvyden taustatekijöitä.

Puolustusvoimien kenttäpiispa Pekka Särkiö on huolissaan avioliitto- ja perhekäsitysten murenemisesta. Hän kirjoittaa Kotimaa24-blogisivustolla kulttuurivallankumouksesta.

– Bolshevikit ovat väistyneet. Tilalle on kasvanut kulttuurieliitti, joka tekee hiljaa työtään rakenteiden murtamiseksi, Pekka Särkiö katsoo.

– Heille rakenteet ovat kaiken pahan juuri ja taantumuksen syy – kuten avioliitto, miehen ja naisen sukupuolijako, samoin isän ja äidin muodostama ydinperhe – niin myös lasten kotikasvatus, hän sanoo.

Kenttäpiispan mukaan elämältä puuttuvat ehjät peruskivet ja suuntaviivat, jos ei voi luottaa esimerkiksi ”syntymässä annettuun sukupuoleen, avioliittoon, pariuskollisuuteen tai elämän merkityksellisyyteen”. Hän nostaa esille syntyvyyden, joka on hänen mukaansa erityisen matala Suomessa pääkaupunkiseudulla, kun tilastoja vertailee muihin Pohjoismaihin.

– Raamatun mukaan hedelmistään puu tunnetaan. Miltä nämä vallankumouksen hedelmät maistuvat? Brittiläinen kolmekymppinen nuorimies ja biologian tohtori toteaa Hesarin haastattelussa (HS 18.6.), että hänen mahdollisuutensa tulla isäksi vaikuttavat kaukaisilta. On ollut nuoria naisia, mutta saatuaan kyllikseen ”kasuaalista seksiä” kaikkoavat kun tulee puhe vakiintumisesta.

– Minusta näyttää siltä, että ”rakenteiden” kuten ydinperheen, avioliiton, pariuskollisuuden ja sukupuolijaon murentaminen ovat vähintään osaksi laskevan syntyvyden taustalla. Avioliiton ideana on ollut ihmiskunnan sivu tuoda turvallinen ja pysyvä koti seksille, lasten saamiselle ja heidän kasvattamiselleen. Kun seksiin ei nykyisin tarvita avioliittoa, murenevat samalla avioliiton tähän asti turvaamat asiat.

Myös hallitus on Särkiön mukaan alkanut huolestua syntyvyyden laskusta. Hänen mukaansa työperäisestä maahanmuutosta puhuttaessa ”kulttuurieliitti innostuu, mutta pian hymy jäykistyy”

– Lähi-idän ja Afrikan maista muuttavat tuovat mukanaan avioliitto- ja perhekäsityksen, jota kulttuurivallankumous ei ole onnistunut vielä kääntämään. Miehen ja naisen avioliitto on kunniassa, eikä esiaviollinen seksi ole hyväksyttävää, sukupuolia on kaksi, eikä niitä vaihdeta. Mutta syntyvyyspä onkin korkealla tasolla. Vantaalla taitaa jo suurin osa esiopetukseen tulevista lapsista olla maahanmuuttajataustaisia. Heistä kasvaa se sukupolvi, joka pyörittää maata 2040-luvulla.

LUE MYÖS:

Kenttäpiispa pyytää anteeksi kohukirjoitustaan