Hannakaisa Heikkinen. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

”Kenellä on salattavaa – perhevapaiden uudistuksen vaikutuslaskelmat julki”

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) vaatii perhevapaauudistuksen vaikutuslaskelmia julki.

– Perhevapaauudistuksesta keskustellaan nyt ilman yksityiskohtaista tietoa siitä, miten neuvoteltavana olleet vaihtoehdot olisivat vaikuttaneet perheiden toimeentuloon. Suomalaisilla vanhemmilla on oikeus tietää, miten eri vaihtoehdot olisivat vaikuttaneet juuri heidän perheensä kohdalla, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen sanoo.

Hänen mielestään vaikutuslaskelmat on julkistettava myös siksi, että keskustelu perhevapaauudistuksesta mentäessä kohti eduskuntavaaleja perustuisi tosiasioihin.

– Nyt keskustelua käydään mielikuvatasolla ja leimakirveet lentävät, mikä ei palvele suomalaisia perheitä millään tavalla, Heikkinen sanoo.

Hänen mukaansa vaikutuslaskelmien julkistaminen ei ole keskustasta tai perhevapaauudistuksen valmistelusta vastanneesta perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikosta (kesk.) kiinni.

– Kenellä on salattavaa ja kuka istuu vaikutuslaskelmien päällä, kun niitä vastuullisen ministerin näkemyksistä huolimatta ei ole julkaistu, Heikkinen kysyy.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt