Ydinvoimaloita Ranskassa. LEHTIKUVA / AFP Jean-Christophe Verhaegen

Kansanedustajan kuva ydinvoimasta: Voi tekopyhyyttä

Kansanedustaja katsoo suomalaismeppien äänestäneen Venäjän maakaasun puolesta.

– Muita paremmat (vihreät) ihmiset äänestivät samana päivänä hyvesignaloivan ilmastohätätilan ja päästövähennystavoitteen puolesta sekä Euroopan päästötöntä ydinvoimaa vastaan, kansanedustaja Heikki Vestman (kok.) twiittaa.

Heikki Vestman viittaa europarlamentaarikko Heidi Hautalan (vihr.) kuvaan Euroopan parlamentin äänestyksistä.

Torstain äänestyksessä kahdeksan Suomen 13 europarlamentaarikosta äänesti ilmastohätätilan julistamisen puolesta. Mepeistä neljä äänesti hätätilan julistamista vastaan ja yksi edustaja oli poissa.

Edustajista Ville Niinistö (vihr.), Silvia Modig (vas.), Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Heidi Hautala (vihr.) äänestivät myös päätöslauselman RC-B9-0209/2019 puolesta, jonka otsikko on Hautalan kuvassa ”tuleeko EU:n ilmastolain sitovan päästövähennystavoitteen olla 65 prosenttia vuoteen 2030 mennessä?”.

Päätöslauselma hylättiin parlamentin äänestyksessä äänin 155-507.

65 prosentin sitovan päästövähennystavoitteen puolesta äänestäneistä edustajista Sirpa Pietikäinen, Ville Niinistö ja Heidi Hautala äänestivät parlamentissa myös ydinvoimaa vastustavan päätelmän puolesta.

Heikki Vestman katsoo, että ydinvoimaa vastustaneet äänestivät ”saksalaisen ja puolalaisen kivihiilen sekä venäläisen maakaasun puolesta”.

– Voi tekopyhyyden määrää, Vestman toteaa tviitissään.

LUE MYÖS:

Petri Sarvamaa: Vasemmiston ja vihreiden esitys vastuutonta ilmastopolitiikkaa (VU 26.11.2019)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt