Verkkouutiset

Ferencvaros on Unkarin mestarijoukkue. https://www.fradi.hu/en/football/men-s/news/victory-in-extra-time-in-zalaegerszeg

Gazprom alkaa sponsoroida Unkarin jalkapallomestareita

Palloseuran johtaja on Viktor Orbánin puolueen varapuheenjohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin pääministeri Viktor Orbán ei näe mitään pahaa siinä, että Venäjän kaasumonopoliyhtiö Gazprom – joka yritti toissa talvena Kremlin käskystä jäädyttää Euroopan – alkaa sponsoroida unkarilaista jalkapallojoukkuetta, eikä mitä tahansa joukkuetta vaan maan mestaria. Unkarin hallitus on tehnyt selväksi, että se tukee Gazpromin ja Ferencvárosin välistä sponsorisopimusta, josta raportoi unkarilainen päivälehti Blikk.

Luxemburgilaisen RTL-kanavan kysymykseen siitä, muodostaako Venäjän valtionyhtiön sopimus uhan Unkarin suvereniteetille, hallitus vastasi:

– Mitä enemmän suuret, kansainväliset yhtiöt investoivat Unkarin urheiluun, sen parempi, eikä Gazprom ole pakotelistalla.

Ferencváros-seuran johtaja Gábor Kubatov on Orbánin johtaman Fidesz-puolueen varapuheenjohtaja.

Unkarin hallituksen ja Kremlin väliset suhteet ovat varsin läheiset. Orban on ainoa EU-johtaja, joka on vieraillut Vladimir Putinin luona Moskovassa Venäjän Ukrainaa vastaan aloittaman laittoman hyökkäyssodan jälkeen. Vierailun jälkeen viime vuonna Gazprom lupasi Unkarille kaasua enemmän kuin sopimus edellyttää sekä kannusteita ajantasaisista maksuista.

Ennen Venäjän hyökkäyssotaa Gazprom oli Euroopan jalkapalloliitto EUFAn kumppani ja saksalaisen jalkapalloseura FC Schalke 04:n sponsori. Nämä sopimukset lopetettiin hyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Gazprom haluaa tukea Ferencvárosia, joka ilmeisesti voittaa tänä vuonna Unkarin jalkapallomestaruuden kuudetta kertaa peräkkäin, vaikka yhtiö on kärsinyt katastrofaalisia tappioita. Viime vuonna yhtiön vienti putosi 84 prosenttia verrattuna sotaa edeltäneeseen vuoteen 2021. Sen jälkeen, kun yhtiön kaasunvälityssopimus Ukrainan kanssa raukeaa ensi vuonna, sille jää yhteys Euroopan markkinoille enää Turkin kautta, jolloin sen kaasun vienti putoaa 10 prosenttiin sotaa edeltäneestä ajasta.

Vielä vuonna 2007 Orbán kritisoi silloisen Unkarin hallituksen energiapolitiikkaa ja riippuvuutta Gazpromista. Hän ei omien sanojensa mukaan halunnut Unkarista tulevan Gazpromin onnellisin parakki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)