X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustaja VTV:sta: Nyt mennään pohjamutiin saakka

Pauli Kiurun mukaan VTV-tapaus pitää selvittää huolellisesti, vaikka siihen menisi paljon aikaa.

Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) pitää pelottavana, että Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) laissa määrättyä tehtävää on suunnattu sivuraiteille. Kiuru on jakanut Twitterissä kuvan asiaa käsittelevästä Facebook-kirjoituksestaan.

– Riippumatonta virastoa ei ministerit tai muut tahot voi ohjata. Riippumattomuus on tarkastajalle tärkeää. Jos VTV:tä ei voi ohjailla ulkopuolelta, niin sitä on mahdollisesti pyritty ohjailemaan sisäpuolelta rekrytoimalla pääjohtaja omia agendoja ajamaan.

– Eduskunta myöntää VTV:lle määrärahat valtion talousarviossa. Iltalehden tietojen mukaan tätä olisi käytetty kiristysruuvina viime vaalikaudella. Uhkailu isoista määrärahaleikkauksista vaarantaa riippumattomuuden, jos uhkailu on sidottu säästöjen sijasta toiminnan ohjailuun poliittisesti miellyttävämpään suuntaan.

Kiurun mukaan tarkastusvaliokunnan tehtävä tapauksen käsittelyssä on laajentunut huomattavasti ja asia on syytä tutkia huolellisesti.

– Aina löytyy uusia kuultavia ja uutta selvitettävää. Paras mennä nyt pohjamutiin saakka, vaikka aikaa kuluisi. Pääjohtajahan on jo nyt palkattomalla jäähyllä, joten sen vuoksi ei kannata hosua.

– Kun valiokunnan mietintö valmistuu, niin se kannattaa lukea huolella. Mietintö, asiantuntijalausunnot ja dokumentit tulevat myös julkisiksi työn valmistuttua. Luvassa on bestseller. Kun ne lukee, niin oma tuohtumukseni on ymmärrettävämpää. Asia menee ihon alle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt