X
SULJE MAINOS
Puoluejohtajat saivat lisäaikaa kampanjoille, kun kuntavaalien uudeksi päivämääräksi päätettiin 13. kesäkuuta 2021. LEHTIKUVA

Kansanedustaja: Uskon että vaalit siirretään kesäkuultakin

Timo Heinosen mielestä nykyinen oikeusministeri ei pysty järjestämään kuntavaaleja kesälläkään.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on yksi monista, joka on pettynyt päätökseen siirtää kuntavaalit huhtikuulta kesäkuulle.

– Valitettavasti en usko, että nykyjohdolla ja nykyinen @oikeusmin pystyisi järjestämään vaaleja kesäkuussakaan, Timo Heinonen twiittaa.

– Aiemmin hallitukset ovat kunnioittaneet sitä periaatetta, että vaaleista päätetään yhdessä parlamentaarisesti kaikkien puolueiden kesken. Nyt tämä perinne rikottiin ja jatkossa hallitukset voivat hyvin tähän vedoten käyttää vastaavaa hyväkseen siirtääkseen syystä tai toisesta vaaleja eteenpäin tai haluamaansa paikkaan.

– Vaaleja voi olla hallituksen mukava siirtää toistekin nyt, kun siihen ei enää opposition mielipidettä tarvita.

Hänen mukaansa ”oikeusministeriö, oikeusministeri (Anna-Maja Henriksson) ja myös vaalijohtaja (Arto Jääskeläinen) ovat vakavalla tavalla epäonnistuneet”.

Kansanedustaja katsoo, että samalla THL:n laskutyylillä on kesäkuussa vielä huhtikuutakin enemmän koronatartuntoja.

– Vaalit tullaan varmasti siirtämään vielä kesäkuustakin, Heinonen uskoo.

Hänen mukaansa ”kysymys kuuluu, että miten jälleen kerran tilanne pääsi (Sanna) Marinin hallituksen yllättämään ja toimiin ryhdytään vasta reagoiden sylissä olevaan ongelmaan kuin olisi valmistauduttu huolella etukäteen tulevaan tilanteeseen”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt