Verkkouutiset

Kuvakaappaus Verohallinnon verkkosivulta, jolla kerrotaan henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen mahdollisen korjauksen määräpäivistä vuonna 2024. LEHTIKUVA

Lähes kahden miljoonan suomalaisen tarkistettava veroilmoitus viimeistään huomenna

Jos veroilmoitustaan täydentää myöhässä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin 1,95 miljoonan palkan-, etuuden- ja eläkkeensaajan pitää muistaa tarkistaa ja tarvittaessa täydentää esitäytettyä veroilmoitusta viimeistään huomenna.

Tyypillisiä itse täydennettäviä vähennyksiä ovat viime vuoden aikana kertyneet kodin ja työpaikan väliset matkakulut, etätyöhön liittyvät vähennykset ja muut tulonhankkimismenot sekä kotitalousvähennys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tuloista puolestaan esimerkiksi vuokratulot, virtuaalivaluuttatulot ja tulot alustoilla tehdystä sisällöntuotannosta pitää ilmoittaa itse.

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme. Noin 1,5 miljoonalla henkilöllä määräpäivä oli jo viikko sitten.

Ensi viikon tiistaina eli 21.5. määräpäivä on vielä 1,6 miljoonalla henkilöllä. Oma määräpäivä selviää esitäytetyltä veroilmoitukselta.

Suurimman osan ei tarvitse täydentää tai korjata esitäytetyn veroilmoituksen tietoja, vaan esitäytetyn veroilmoituksen tarkistaminen riittää. Viime vuonna Verohallinto lähetti esitäytetyn veroilmoituksen 5,5 miljoonalle henkilölle, joista täydennyksiä siihen teki noin 1,4 miljoonaa henkilöä.

Verohallinto suosittelee täydentämään veroilmoituksen tiedot OmaVerossa. Viime vuonna OmaVeroa käytti 90 prosenttia veroilmoituksen täydentäjistä.

Tänä vuonna Verohallinto on muistuttanut erityisesti niin sanottuja sekailmoittajia hoitamaan kaikki veroilmoitusasiansa OmaVerossa. Viime vuonna 50 000 asiakasta ilmoitti osan veroilmoitustiedoistaan paperilomakkeella ja osan OmaVerossa.

Jos veroilmoitustaan täydentää myöhässä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen. Jos oma määräpäivä ehti jo mennä, Verohallinto kehottaa kuitenkin edelleen täydentämään veroilmoitusta OmaVerossa mahdollisimman nopeasti.

OmaVerossa täydentäminen on mahdollista verotuksen päättymiseen asti. Tiedon oman verotuksensa päättymisajankohdasta voi tarkistaa verotuspäätökseltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)