Kanadan pääministeri Justin Trudeau. LEHTIKUVA / AFP Lars Hagberg

Kanadassa vakava varoitus koronan kolmannesta aallosta

Pahin tilanne on Ontarion provinssissa.

Kanadassa on meneillään parhaillaan vakava koronaviruksen kolmas aalto, josta maan pääministeri Justin Trudeau varoittaa kansalaisia, CNN uutisoi.

– Kanada kohtaa edelleen uskomattoman vakavan tilanteen kolmannen aallon kanssa, tapausmäärät nousevat nopeasti monissa tapauksissa, monissa paikoissa lukumäärät ovat suurempia kuin ne ovat koskaan olleet ja monet sairaalat ovat venyneet liian ohuiksi, pääministeri Trudeau sanoi Ottawassa pidetyssä lehdistökonferenssissa perjantaina.

– On kaikki syyt uskoa, että olemme viimeisessä vaikkakin vaikeimmassa venymässä tätä pandemiaa, tämä ei ole hetki antaa periksi, ei edes sekunniksi, Trudeau toteaa.

Pahimmillaan tilanne on Ontarion provinssissa, jossa päivittäisiä tartuntamääriä, sairaalapotilaiksi joutuneita ja tehohoitopotilaita oli perjantaina enemmän kuin koko pandemian aikana. Ontario on asukasluvultaan Kanadan suurin provinssi.

– Huomaa, että sairaalamme eivät voi enää toimia normaalisti, ne halkeavat saumoistaan, sanoo lääkäri Adalsteinn Brown,  toinen Ontarion tiedeneuvonantajien puheenjohtajista,

– Olemme pystyttämässä kenttäsairaaloita ja erottamassa kriittisesti sairaita potilaita heidän perheistään viemällä heidät helikopterilla provinssin halki saamaan hoitoa, lastensairaalamme hyväksyvät nyt aikuisia potilaiksi. Tätä ei ole tapahtunut Ontariossa koskaan ennen, sitä ei ole tapahtunut Kanadassa koskaan ennen.

Ontariossa on kasvaneiden tapausmäärien vuoksi jatkettu kotonapysymismääräystä ja hätätilaa ainakin 15. toukokuuta asti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt