Jyri Häkämies. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jyri Häkämies LM:lle: Yritysten koronatukea on jatkettava

Tällä hetkellä tukea voi saada vain huhti- ja toukokuulta.

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajan Jyri Häkämiehen mielestä yrityksille koronaviruksesta aiheutuvan liikevaihdon putoamisen vuoksi jaettavaa kustannustukea on jatkettava ainakin kesäkuulle, uutisoi Turun Sanomat.

Tällä hetkellä yritys voi hakea tukea huhti- ja toukokuussa tulleisiin yli 30 prosentin pudotuksiin. Häkämiehen mukaan tuen jakamisessa ei tulisi kuitenkaan keskittyä vain päivämääriin, vaan siihen, miten yritykset pärjäävät.

– Tässä ei almanakkasääntö voi olla ratkaiseva, vaan on katsottava miten bisnes pyörii. On katsottava, miten monta yritystä voidaan viedä koronan yli, Häkämies tiivistää.

Häkämies muistuttaa, että monella yrityksellä riitti vielä keväällä tilauksia, mutta kesäkuussa myynti laski voimakkaasti. Lisäksi etenkin palvelu- ja matkailusektorin näkymät näyttävät heikolta, kun lomakausi päättyy ja ihmiset palaavat töihin.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) linjasi jo aiemmin tällä viikolla, että hallitus on varautunut kustannustuen jakamiseen toisen korona-aallon iskiessä.

– Mallista tehtiin sellainen, että se voidaan laittaa naftaliiniin ja ottaa sieltä nopeasti asetusmuutoksilla käyttöön, Lintilä kommentoi.

Toisen korona-aallon ehkäisemistä Häkämies pitää tärkeänä. Häkämiehen mielestä rajoitusten sijaan tulisi panostaa tartuntojen ennaltaehkäisemiseen, turvaväleihin, hyvään hygieniaan ja testauskapasiteetin nostamiseen. Etätyösuosituksen jatkamista Häkämies ei pidä tarpeellisena.

– Etätyösuosituksen uudelleen antamisen sijaan korostaisin yrityskohtaisuutta ja omaa vastuuta, Häkämies linjaa.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt