Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / ALIISA PIIRLA

Juhana Vartiainen: Hyvä pääministeri ei jätä epäselvyyksiä

Työllisyystoimien aikataulusta ei ole selkeää kirjausta.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen ihmettelee työllisyystoimien aikataulusta olevaa ristivetoa.

– Hyvä johtaja (pääministeri) ei jätä epäselvyyksiä, vaan on valmis epämukavuutta sietäenkin käymään yksityiskohdat läpi ja kirjaamaan tarkasti sen mitä on tarkoitus tehdä, Vartiainen sanoo.

Vartiainen viittaa Twitterissä tutkija Antti Ronkaisen jakamaan tviittiin valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) väliseen näkemyseroon työllisyystoimien aikataulusta. Aikataulukiista nousi esille viime viikolla, kun pääministeri Sanna Marin totesi yllättäen työllisyystoimien voivan venyä loppuvuoteen. Valtiovarainministeri Matti Vanhasen ja keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan toimet olisi sovittu päätettäväksi budjettiriihessä.

Hallituksen neljännen lisätalousarvion yhteyteen toimien aikataulusta on kirjattu, että ”hallitus jatkaa työllisyystoimenpiteiden valmistelua hallitusohjelman mukaisesti nostaen kunnianhimon tasoa ja huomioiden koronakriisin vaikutukset toimintaympäristöön”.

Tutkija Antti Ronkainen pitää kirjausta ongelmallisena.

– Vanhasen mukaan IV lisurin yhteydessä sovittu kannanotto ei vaikuta hallitusohjelman aikatauluun, Marinin mukaan vaikuttaa -> kirjaus voidaan tulkita molemmilla tavoilla, joten miten voinut jäädä näin suuri epäselkeys sovitusta?, Ronkainen kysyy.

– Epäselvyys kertoo huonosta johtamisesta, Juhana Vartiainen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt