Jaana Pelkonen kehuu perussuomalaisten alkoholikantoja

Kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) pitää perussuomalaisten eduskuntaryhmän alkoholilinjauksia eteenpäin katsovina ja myönteisinä.

– Kokoomuksen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmien esittämät täydennykset yhdistettynä perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) positiivisiin avauksiin antavat ainekset mainioon lopputulokseen, Jaana Pelkonen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mielestään nyt on erinomainen tilaisuus päivittää Suomen alkoholilainsäädäntö kerralla nykyaikaan.

– Uudistamisessa pitää olla mukana tasapainoisella tavalla niin ravintoloiden, kaupan ja valmistuksen kuin markkinoinnin ongelmien ratkaisuja. Mahdollistetaan lisää vapautta ja sen myötä lisää elinkeinotoimintaa, työpaikkoja ja myös vientiä, Pelkonen kannustaa.

Pelkonen arvioi, että kokoomuksen ja perussuomalaisten näkemykset alkoholipolitiikkaan yhtenevät lähes jokaisella sektorilla.

Eduskuntaryhmien yhteisinä tavoitteina esiin nousivat muun muassa alkoholin vähittäiskauppamyynnin aikarajojen laajentaminen, vähittäiskaupan prosenttirajan korottaminen, mainonnan rajoitusten keventäminen sekä päivittäistavarakaupan valmistustaparajoitteesta luopuminen.

– Kokoomus ja perussuomalaiset ovat nyt kertoneet selkeän tahtotilansa alkoholilainsäädännön voimakkaaseen uudistamiseen. Näiden tavoitteiden varassa on hyvä lähteä jatkoneuvotteluihin puolueiden ministeriryhmien kesken, Pelkonen toteaa.

Lue myös: Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Vahvat oluet ruokakauppoihin

Kommentit