Verkkouutiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Vahvat oluet ruokakauppoihin

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa vahvat oluet ruokakauppoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) alkoholipolitiikkaa koskevat esitykset. Lisäksi puolue linjasi olevansa valmis useisiin uudistuksiin.

Perussuomalaisten mukaan vähittäiskaupoissa myytävän alkoholin vahvuusraja pitäisi nostaa 8,5 prosenttiin (nyt 4,7 %), alkoholin myynti vähittäiskaupoissa sallittaisiin klo 7-23, alkoholin ravintolamyynnin arvonlisävero olisi laskettava 14 prosenttiin (nyt 24 %) ja pienpanimoille olisi sallittava ulosmyyntioikeus samoin edellytyksin kuin vähittäiskaupalle.

Niin ikään olisi sallittava alkoholin vientiin liittyvä mainonta ja markkinointi sekä kotimaisten yrittäjien verkkokauppa ulkomaille. Myös muuten kuin käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynti tulisi sallia vähittäiskaupoissa.

– Perussuomalaiset haluaa nykyistä vapaampaa alkoholipolitiikkaa. Vahvat oluet, siiderit ja lonkerot ovat puolestamme tervetulleita kauppojen hyllyille, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

– Mennään suomalainen työ edellä. Pienpanimot ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Tuetaan tätä kehitystä. Kotimaista laatuolutta lähikaupan hyllyltä on meidän tavoitteemme, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva Elomaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)