X
SULJE MAINOS
Koronan takia tehohoidossa on koronapandemian alusta joulukuun 2021 alkuun saakka ollut 1238 henkilöä. LEHTIKUVA/HANNU RAINAMO

IS: Koronan tehohoito maksanut yli 56 miljoonaa euroa

Keskimäärin yksi koronapotilaan tehohoitovuorokauden hinta on noin 3500 euroa.

Koronapotilaiden tehohoito on maksanut Suomessa pandemian alusta lähtien karkeasti arvioituna noin 56 600 000 euroa, uutisoi Ilta-Sanomat.

Hinta saadaan, kun kerrotaan tehohoitojaksojen määrä yhden tehohoitovuorokauden hinnalla ja keskimääräisellä tehohoitojakson kestolla.

Koronan takia tehohoidossa on koronapandemian alusta joulukuun 2021 alkuun saakka ollut 1 238 henkilöä. Tehohoitojaksoja ollut puolestaan kaikkiaan 1 470. Ero luvuissa johtuu siitä, että joissakin tapauksissa potilas on tehohoidon jatkuessa siirretty hoitoon teho-osastolta toiselle. Jotkut potilaat ovat myös joutuneet uudelleen teho-osastolle.

Tiedot selviävät Kuopion yliopistollisen keskussairaalan yhteydessä toimivan kansallista tehohoitoa koordinoivan toimiston tuoreesta raportista.

Keskimäärin yksi koronapotilaan tehohoitovuorokauden hinta on noin 3 500 euroa ja keskimääräinen tehohoitojakson pituus on noin 11 vuorokautta. Kun nämä luvut kertoo tehohoitojaksojen määrällä, saadaan koko pandemian ajalta tehohoidon hinnaksi mainittu noin 56,6 miljoonaa euroa.

Kuopion yliopistollisen sairaalan tehohoidon osaston ylilääkäri Stepani Bendel huomauttaa IS:lle, että potilaiden muut sairaalahoitokustannukset tulevat vielä päälle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt